fbpx
Asteras Catering
Συνταγές Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
φασολάδα συνταγή Asteras Catering

Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Η φασολάδα είναι μια από τις πιο παραδοσιακές σούπες της ελληνικής κουζίνας με απίστευτα οφέλη στον οργανισμό μας SUPERFOODS . Και είναι ό,τι πρέπει για το κρύο…

φασολάδα συνταγή Asteras Catering

Ο σεφ του ASTERAS CATERING, σας, προτείνει την πιο κλασσική συνταγή!

Υλικά Συνταγής

3 φλυτζάνια του τσαγιού φασόλια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 καρότα σε ροδέλες

2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο

4 κλωνάρια σέλινο

1 κονσέρβα ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Από το βράδυ μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό, και το πρωί βάζουμε πάλι νερό στην κατσαρόλα και κάνουμε το λεγόμενο πρωτοβράσιμο, χωρίς αλάτι. Δηλαδή τα βράζουμε για 10-20 λεπτά και μετά πετάμε και εκείνο το νερό. Γενικά ο κανόνας στα φασόλια είναι: τα βράζουμε για λίγο σε καθαρό νερό και μετά τα μαγειρεύουμε στη φασολάδα σε άλλο νερό.

Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (δεν το καίμε!) και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και τα υπόλοιπα λαχανικά, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα φασόλια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει καλά.

Το μυστικό της φασολάδας, φίλοι μου, είναι το αργό μαγείρεμα – όπως πρέπει να κάνουμε πάντα αν θέλουμε καλό φαγητό. Η παραδοσιακή φασολάδα μας είναι έτοιμη, ζεστή και πεντανόστιμη, είναι έτοιμη να την φάμε με ωραίο ψωμάκι ζεστό, ρέγγα, ελιές, τουρσιά ή όποια σαλάτα εποχής θέλουμε!

Asteras Catering
5ο χλμ Λάρισας – Αμπελώνα

2410593880 | 6974114355

info@asterascatering.gr