fbpx
Asteras Catering
Συνταγές Μανιταρόσουπα
manitarosoupa_syntagi_asteras_catering

Μανιταρόσουπα

Τώρα τον χειμώνα με το κρύο δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από τις σούπες. Ειδικά για συνταγές όπως αυτή που σας έχουμε σήμερα, που είναι πεντανόστιμη. Η μανιταρόσουπα έχει μεγάλη διατροφική αξία χωρίς θερμίδες . Ακόμη, η συνταγή είναι κατάλληλη για χορτοφάγους και βίγκαν. Ας δούμε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά Συνταγής

1 μεγάλο κρεμμύδι – ψιλοκομμένο

μία σκελίδα σκόρδο

500 γρ. μανιτάρια λευκά, μεγάλα – ψιλοκομμένα

10 κλωναράκια θυμάρι

1 κούπα ζωμός λαχανικών

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κούπα γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυτικό αρκεί να είναι άγλυκο)

1 φύλλο δάφνης

1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε τα να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά.
  2. Κάντε ένα κενό στη μέση του τηγανιού και ρίξτε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά χωρίς να καλύψετε.
  3. Ανακατέψτε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μαζί και ρίξτε το αλάτι, το θυμάρι και την δάφνη. Αφήστε να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά.
  4. Θα παρατηρήσετε ότι τα μανιτάρια έχουν βγάλει ζουμί και ότι έχει μειωθεί ο όγκος τους στο μισό. Ήρθε η ώρα να ρίξετε την κουταλιά αλεύρι, το γάλα και τον ζωμό λαχανικών (μπορείτε να προσθέσετε μεγαλύτερη ποσότητα υγρών αναλόγως πόσο πηχτή θέλετε την σούπα). Ανακατέψτε.
  5. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για άλλα 15 λεπτά. Αν θέλετε, προσθέστε πιπέρι, ταιριάζει πολύ στα μανιτάρια.

Post a Comment

Asteras Catering
5ο χλμ Λάρισας – Αμπελώνα

2410593880 | 6976995782

info@asterascatering.gr