fbpx
Asteras Catering

Kis Loren

H κομψή Γαλλική Τάρτα.. από τον Chef μας

Υλικά Συνταγής

1 έτοιμη ζύμη τάρτας

6 μεγάλες φέτες μπέικον

3 αβγά, χτυπημένα

1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

1 1/2 φλιτζάνι έμενταλ, τριμμένο

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε την ζύμη στην ταρτιέρα, τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε 10 λεπτά.

Σοτάρουμε το μπέικον για να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη τα κομμάτια του μπέικον και του έμενταλ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά που λιώνουν).

Χτυπάμε το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε (με μέτρο γιατί τόσο το μπέικον όσο και τα τυριά είναι αλμυρά) και περιχύνουμε πάνω από το μπέικον και τα τυριά.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά (αν αρπάξει γρήγορα η ζύμη καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφαιρούμε τα τελευταία 10 λεπτά για να πάρει χρώμα)

Asteras Catering
5ο χλμ Λάρισας – Αμπελώνα

2410593880 | 6974114355

info@asterascatering.gr