fbpx
Asteras Catering
Συνταγές Κυδώνια ψητά. Το γλυκό του χειμώνα
kidonia-psita-glyko-syntagi

Κυδώνια ψητά. Το γλυκό του χειμώνα

Υλικά Συνταγής

6 κυδώνια μέτρια

1 λεμόνι

750 γρ. ζάχαρη

σποράκια από 1 κλωναράκι βανίλιας

40 ml μπράντυ

1 ξυλάκι κανέλας

σαντιγί ή παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα κυδώνια ψητά με κονιάκ και κανέλα, πλένουμε καλά τα κυδώνια για να φύγει το χνούδι.

Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και τα κουκούτσια (τα κρατάμε για αργότερα) και τα τρίβουμε με το λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.

Διαλέγουμε ένα ταψί ή πυρέξ που να τα χωράει ακριβώς (αν έχουν μείνει κενά, θα συμπληρώσουμε με κυδώνια κομμένα στα 4).

Βάζουμε μέσα στο πυρέξ τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύλο κανέλας, το κονιάκ και 2 ποτήρια νερό, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω. Συμπληρώνουμε, αν χρειαστεί, νερό για να φτάσει μέχρι τη μέση των κυδωνιών.

Βάζουμε ενδιάμεσα τα κουκούτσια.

Τα ψήνουμε για 1½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C.

Αν πάρουν χρώμα τα κυδώνια, αλλά δεν έχουν μαλακώσει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Σουρώνουμε το σιρόπι από τα κουκούτσια και διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε τα κυδώνια ψητά με κονιάκ και κανέλα, με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

Asteras Catering
5ο χλμ Λάρισας – Αμπελώνα

2410593880 | 6974114355

info@asterascatering.gr