fbpx
Asteras Catering
Συνταγές Αρνί γιουβέτσι στο φούρνο
arni_goiuvetsi_ston_fourno_suntagi_asteras_catering

Αρνί γιουβέτσι στο φούρνο

Νοέμβριος ο μήνας του Ξυνόμαυρου Κρασιού ιδανικά το συνδυάζει ο chef μας με Αρνάκι Γιουβέτσι

Υλικά Συνταγής

1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι μαζί)

¾ του πακέτου κριθαράκι χοντρό

1 συσκευασία κονκασέ περασμένη από το μούλτι

3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 με τη φλούδα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το κρέας καλύτερα στη χύτρα ταχύτητας για οικονομία με το κρεμμύδι, τη δάφνη και το πορτοκάλι, σε μπόλικο νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί του.
  2. Αφαιρείτε τα μικρά κοκκαλάκια και κρατάτε τα λιωμένα κρεμμύδια και το μεταφέρετε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, τα λιωμένα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το σκόρδο, προσθέτετε μια κουτάλα από το ζουμί και αλατάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα το κρέας με τη σάλτσα. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό και ζεσταίνετε στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει το ζουμί να βράζει.
  4. Ρίχνετε το κριθαράκι και τσεκάρετε ότι σκεπάζεται από το ζουμί. Αν όχι, προσθέτετε ζεστό νερό.
  5. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, ανακατεύοντας πού και πού, προσθέτοντας ίσως λίγο νερό. Θα το κατεβάσετε όταν το κριθαράκι μοιάζει με ριζότο, έχει δηλαδή ακόμη μπόλικο ζουμί. Μην το φοβηθείτε. Μέχρι να φτάσει στο τραπέζι θα το έχει απορροφήσει παραμένοντας όμως ζουμερό.

Asteras Catering
5ο χλμ Λάρισας – Αμπελώνα

2410593880 | 6974114355

info@asterascatering.gr